Dani Padine: Galas kuvao najbolji gulaš, Bobošova najbrža u ljuštenju povrća

U okviru Dana Padine ove godine organizovana je tradicionalna 26. Gulašijada. Usled vremena ova manifestacija morala je biti pomerena za vikend iza nas, te se takmičio manji broj kotlića za titulu najboljeg – 18. Najbolji gulaš skuvao je Jan Galas čime je odneo pobedu na ovogodišnjoj padinskoj gulašijadi. Ovo je uvek sjajna prilika da se prijatelji dobro provedu, takmiče i počaste.

Istog dana, u nedelju 28. avgusta održane su i dvostruke igre bez granica – za ženu i decu. Žene su se takmičile u brzom ljuštenju povrća, a deca su se takmičila u trčanju, limbo desnu i trčanju sa džakovima. Najbolja u disciplini brzog seckanja povrća bila je Viera Boboš, a u okviru događaja Igre za decu bez granica, nagrađeno je devetoro dece.

U subotu, trećeg septembra biće organizovani Babinkovi susreti i koncert Marijane Marček.

9. septembra biće otvorena izložba slika autorke Ane Babjakove. Premijera filma snovi Martina Jonaša, režisera Miroslava benke zakazana je za 10 septembar. Ovogodišnja proslava u Padini biće završena 11. septembra na dan kada je pre 216 godina ovo mesto i osnovano, navodi se za RTV OK.

Pozorišna predstava Kada ostari Padina u organizaciji slovačkog kulturno umetničkog društva Glas nade biće izvedena 11. septembra u prostorijama osnovne škole Maršal Tito.

Dani Padine organizuju se pod pokroviteljstvom opštine Kovačica uz pomoć i podršku Mesne zajednice Padina, lokalnih udruženja i pojedinaca.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *