Dečija svadba nagrađena nagradom opštine, posetio je i ambasador

Manifestacija 14. po redu Dečija svadba i ove godine okupila je brojne mališane koji su rekonstruisali tradicionalnu dečju svadbu. Nošnje su se šarenile, a muzičke numere ređale između prikazanih svadbenih običaja i sve to u izvedbi dobro uigrane dece.

Šarenilo i lepota

I ove godine manifestacija je imala humanitarnu dimenziju, te će novac koji je sakupljen u plesu sa mladom, biti upućen tamo gde je najpotrebnije. Organizacija tradicionalno pripada Memorijalnom centru Dr Janko Bulik, a priključuje se i Galerija Babka koja svake godine upotpuni i obogati program odgovarajućim programom i izložbom.

Adam Jonaš, ispred Saveta mesne zajednice Kovačica, obratio se prisutnima

Ovogodišnju manifestaciju posetio je i nj.e. ambasador Slovačke Republike u Srbiji, Fedor Rosoha. On je, kako običaji nalažu, takođe pozvan dolaskom svadbarske družine u nedelji koja je prethodila svadbi.

Petar Tvrdonj, ispred Bibiane (Bratislava, Slovačka) uručio je nagrade za sve učesnike i posebno pet tablet računara za najbolje među njima. I on je, takođe, pozdravio sve prisutne i izrazio zadovoljstvo načinom realizacije ove tradicionalne kovačičke manifestacije.

Ispred opštine Kovačica, nagradu za doprinos u kulturi i očuvanju kulturne baštine dobio je Pavel Balaž ispred Memorijanog centra Dr Janko Bulik. Nagradu je predala u ime predsednika opštine Kovačica, Jaroslava Hrubika, Marijana Meliš, pomoćnica predsednika opštine Kovačica. Melišova je istakla da je Dečija svadba izuzetno doprinela da se dobro ime o Kovačici čuje daleko i izvan naše opštine i granica naše zemlje.

Ispred pune sale Doma kulture 3. oktobar u Kovačici nastupila su i deca iz Padine i to u okviru Udruženja Slnečnica. Oni su izveli tradicionalne slovačke igre i pesme, a na harmonici pratio ih je nastavnik muzike, Vladimir Halaj.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *