I naši poljoprivrednici na novosadskom sajmu

Opština Kovačica izdvojila je sredstva kojima je obezbeđen besplatan odlazak poljoprivrednika na Međunarodni sajam poljoprivrede u Novom Sadu. Udruženje poljoprivrednika Zemlja banatska bilo je zaduženo za organizaciju odlaska na sajam.

Poljoprivrednike je pred put pozdravio zamenik predsednika opštine Kovačica, Petar Višnjički, a poljoprivrednici su istakli da ove godine očekuju da unaprede svoje znanje, a time i svoju poljoprivrednu proizvodnju. Zamenik predsednika opštine Kovačica, Višnjički, istakao je da će opština nastaviti da podržava akcije i projekte udruženja poljoprivrednika.

Inače, Udruženje Zemlja banatska okuplja poljoprivrednike iz čitave opštine Kovačica i broji oko 160 članova.

Zemlja partner ovogodišnjeg Poljoprivrednog sajma je Republika Češka, a posetioci imaju priliku da se sretnu i sa privrednicima iz Italije, Holandije, Mađarske, Španije, Bosne i Hercegovine, Belorusije, Poljske i Rusije.

Sajamske priredbe održavaju se do 24. septembra uz dozvolu Kriznog štaba i poštovanje epidemioloških mera.

Ulaz je omogućen vakcinisanim posetiocima sa potvrdom o vakcinaciji, potvrdu o preležanom kovidu – 19, negativan PCR test ili negativan antigenski test koji je moguće uraditi besplatno na ulazu u sajam.

Za posetioce sa kupljenim ulaznicama priređuje se poklon igra u kojoj je glavna nagrada traktor belarus.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *