Prvi Centar za roditelje Fondacije Đoković – u Kovačici!

U okviru programa „Podrška, NE perfekcija“ (PNP) Novak Đoković Fondacija 30.septembra je u Kovačici otvorila prvi Centar za roditelje pri Predškolskoj ustanovi „Kolibri“.

Centri za roditelje predstavljaju jedinstven projekat koji se na teritoriji Republike Srbije realizuje po prvi put, a nastao je sa ciljem da se polaznici programa dodatno osnaže kako bi se što bolje starali o svojoj deci. Sredstva su obezbeđena od strane projekta „Proširi uticaj“ – inovativne višegodišnje strategije The Human Safety Net-a, globalne inicijative Generali Grupe, koja za cilj ima širenje društvenog uticaja na najugroženije porodice i ambiciozne preduzetnike. Do kraja ove godine biće otvoreno 10 centara – i to u Pančevu, Šapcu, Vladimircima, Baču, Jagodini, Sremskoj Mitrovici, Beogradu, Novom Sadu i Užicu, dok će se u 2022. otvoriti još 5 centara.

U saradnji sa lokalnom samoupravom Kovačica i svojim partnerima The Human Safety Net-om, globalnom inicijativom Generali osiguranja Srbija, Fondacija je najavila otvaranje 15 Centara za roditelje širom Srbije u kojima će se održavati radionice programa „Podrška, NE perfekcija“. 

Predsednik opštine Kovačica, Jaroslav Hrubik, istakao je da je i sam u ulozi roditelja trogodišnje devojčice i da sasvim razume porebu i neophodnost programa kakav je Fondacija pripremila za roditelje.

Program „Podrška, NE perfekcija“ je osmišljen od strane stručnog tima Novak Đoković Fondacije. Čini ga 10 radionica koje vode obučeni facilitatori i prvenstveno ima za cilj da roditeljima i starateljima dece uzrasta do 6 godina pruži mogućnost da steknu nova znanja i veštine i stvore međusobnu mrežu podrške. Centri za roditelje predstavljaće važan resurs svim roditeljima, starateljima i stručnom kadru iz lokalnih sredina. Njima će na raspolaganju biti udoban, kreativan i prijatan ambijent u kome će imati priliku da podele iskustva i izazove sa kojima se svakodnevno susreću, a koji su od izuzetnog značaja za njih i njihovu decu.

Poseban poklon za Novaka Đokovića pripremila je i slikarka Zuzana Vereski.

Na otvaranju, prisutnima su se obratile nacionalna direktorka Novak Đoković Fondacije Maja Kremić, Gorana Rašić ispred Generali osiguranja Srbija i The Human Safety Net-a, programska menadžerka Novak Đoković Fondacije Smiljana Grujić, kao i predsednik opštine Kovačica, Jaroslav Hrubik i Nataša Kostić, ovlašćeno lice ispred Predškolske ustanove „Kolibri“.

„Srećni smo i zadovoljni što, uz nesebičnu podršku naših dugogodišnjih partnera, nastavljamo da osnažujemo roditelje i staratelje u najvažnijoj i najzahtevnijoj životnoj ulozi. U skladu sa ličnim stavovima naših osnivača, smatramo da je porodica osnov svakog zdravog društva i zajednice i radujemo se novim licima, pričama i prijateljstvima koje će radionice u novonastalim Centrima izroditi,“ izjavila je ovim povodom Maja Kremić, nacionalna direktorka Novak Đoković Fondacije.

Planirano je da program „Podrška, NE perfekcija” tokom 2021. i 2022. godine obuhvati još 2200 roditelja i skoro 4400 dece, uz blisku saradnju sa državnom i lokalnom upravom.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *