Vučić posetio Brose u Pančevu; Mesta za 1100 radnika

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas je u Pančevu u poseti novoj fabrici i istraživačko – razvojnom centru nemačke kompanije “Brose”.

Kako je rekao “Brose” je verovatno do sada najbolja fabrika, ikada.

– Sa najvišim platama, sa 41 odsto ljudi sa visokom stručnom spremom. Biće 1.100 radnika od kojih je 41 odsto inženjera – rekao je Vučić i osvrnuo se na sam grad Pančevo, investicije i potencijal.

Foto: Facebook/buducnostsrbijeavucic

– Pančevo će tek da oživi. Mi sada moramo da završavamo i taj četvrti i peti sektor, od Bubanj potokoka, preko Vinče, do Pančeva. To bi značilo da smo spojili sve auto-puteve prema Zagrebu, Subotici, Budimpešti, prema Nišu. Ovo je za Pančevo mnogo važno. Potpuno druga zemlja Pančevo je kao neko neverovatno mesto, sve cene će da skaču i rastu zbog blizine Beograda. Kada se izgradi obilaznica to će biti mesto kao u raju – istakao je predsednik.

Izgradnja novih pogona Brosea počela je u martu 2020. godine, a od jula ove godine više od 350 zaposlenih proizvodi električne motore ventilatora za automobilske hladnjake i elektroniku.

Puštanje proizvodne linije na kojoj će se izrađivati električne pumpe za ulje planirano je za početak 2022. godine.

Brose će do početka naredne godine uložiti ukupno 120 miliona evra u prvu fazu izgradnje pogona, koji se prostiru na oko 60.000 kvadratnih metara.

Već je najavljeno proširenje proizvodnih linija gde bi do 2025. godine trebalo da radi ukupno 1.100 zaposlenih, uz ciljani promet srpskog dela kompanije od oko 440 miliona evra.

Brose se odlučio za lokaciju u Pančevu zbog toga što je to razvijen industrijski grad u kome postoji veliki broj kvalifikovanih stručnjaka, a u obližnjem Beogradu i Novom Sadu renomirani univerziteti sa kojima kompanija želi da sarađuje.

Ove jeseni će 20 studenata iz Srbije obaviti stručnu praksu u Broseovoj fabrici u Pančevu, a neki od njih i u Nemačkoj, najavila je kompanija.

izvor: Blic

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *