Vive festival zakazan za subotu, ove godine srebrni jubilej

Vive festival u organizaciji Doma kulture Jozef Atila ove godine će biti organizovan u subotu, 17. oktobra sa početkom u 19 časova. Ove godine organizatori se mogu pohvaliti da obeležavaju srebrnu godišnjicu festivala – 25. godina od početka održavanja.

Kako su najavili, ove godine će broj učesnika biti manji kako bi se ispoštovale sve propisane mere.

Ove godine će izostati takmičarski deo programa, a nastupiće 12 izvođača. Učestvovaće pobednici prethodnih izdanja festivala ili višestruki učesnici.

Festival se održava u znak sećanja na istaknutog kompozitora, Đulu Vitkaja. Zahvaljujući ovom važnom događaju, nastalo je preko dve stotine kompozicija koje su stvarane po ugledu na tradicionalnu mađarsku muziku.

Prethodne godine, ovaj veliki festival mađarske pesme i muzike nije bio održan zbog nepovoljnih epidemioloških uslova, a ove godine je planiran da se održi u jednom danu. Važno je da se tradicija nastavi, tvrde organizatori.

Opština Kovačica, Pokrajinski sekretarijat za kulturu i fondacija Betlen Gabor, državna fondacija Mađarske, kao i Nacionalni savet mađarske nacionalne zajednice, podržali su održavanje 25. Vive festivala koji će biti održan u Debeljači.

Foto: printscreen

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *