Lokalni ekonomski razvoj: Krenule radionice za izradu Plana razvoja opštine Kovačica

Opština Kovačica i Odeljenje za privredu i Ler sprovodiće projekat Izrade Plana razvoja opštine Kovačica za period 2022-2028. U te svrhe, opština je dobila sredstva od Pokrajinskog sekretarijata za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samupravu u visini od 642.000 dinara.

foto: fb Opština Kovačica

Danas je u Kovačici održana prva i uvodna, od ukupno 5 radionica koje će biti sprovedene. Pored toga što je bila uvodna, takođe je okupila i predstavnike opštine i mesnih zajednica.

Okupljene je pozdravila Marijana Meliš, pomoćnica predsednika opštine Kovačica, a uvodnu reč govorio je koordinator projekta Daniel Magdu. Marijana Oboje su se složili da je izrada Plana održivog razvoja vitalni dokument i pokazatelj u kom pravcu treba postavljati razvojne prioritete. Melišova je takođe izrazila zahvalnost Sekretarijatu za dodeljena sredstva, i istakla da veruje da će svi uključeni subjekti kroz radne grupe doprineti da strategija obuhvati sve relevantne oblasti života građana.

Planirano je da budu organizovane 3 radne grupe:

  • Radna grupa za privredu, zapošljavanje, poljoprivredu i ruralni razvoj
  • Radna grupa za kulturu, turizam, obrazovanje, zdravstvo i ostale srodne službe
  • Radna grupa za infrastrukturu i ekologiju.
Daniel Magdu, koordinator projekta.

U okviru rada radnih grupa takođe će biti realizovane radionice u narednom periodu, nakon kojih je planirano da bude održana 5. završna radionica.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *