60 učesnika druge trke Sa pašnjaka do naučenjaka i pobednika

U subotu, 16. oktobra, održana je druga po redu trka Sa pašnjaka do naučenjaka i pobedika u Idvoru. Ovogodišnja trka okupila je brojne ljubitelje trčanja, i to njih 60.

Pozor, sad!

Veterani i veteranke takmičili su se na 5000 m, a prvo mesto u kategoriji veteranki osvojila je Gajić Vesna, u kategoriji veterana Igor Marković. Pioniri i pionirke trčali su na 500 metra, a najbolja pionirka bila je Đinisov Leona. Najbrži pionir bio je Roki Neda.

U kategoriji juniorki prvo mesto zauzela je Jovana Bogdanović, a u kategoriji juniora Đura Miško. Seniori i seniorke su se takmičili na 5000 metara, a prvo mesto osvojila je Snežana Ilić, a u kategoriji seniora prvo mesto osvojio je Damir Klempić.

Za prva mesta obezbeđene su nagrade u vidu knjiga, ali i medalja i diploma. Organizatori su izuzetno ponosni na organizaciju ovogodišnje trke, a pored Doma kulture Mihajlo Pupin iz Idvora i Mesne zajednice Idvor, u organizaciju se uključio i Omladinski atletski klub i Maratonko.

Omladinski atletski klub pobrinuo se i za zanimljiv detalj – interpretatori likova Nikole Tesle i Mihajla Pupina bili su zaduženi za uručivanje nagrada.

Nakon održane trke, iz Doma kulture iz Idvora već najavljuju i nove aktivnosti. U petak, 22. oktobra biće otvorena izložba o Mihajlu Pupinu pod nazivom 100 godina od proglašenja Pupina za počasnog građanina Velikog Bečkereka. U okviru izložbe koja će biti organizovana u centru grada na otvorenom i na Trgu slobode. Nešto pre toga, od 11 časova biće organizovana promocija knjige Naučnik, izumitelj, profesor i rodoljub – Mihajlo Idvorski Pupin, autora Dragoljba Cucića i Dragoljuba Martinovića. Knjiga je štampana sredstvima Instituta Mihajlo Pupin Beograd.

Planirano je da izložba traje mesec dana.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *