28 CAC derbi: 330 pasa, 98 rasa i jedna retka sa azijskog kontinenta

Kinološko društvo iz Debeljače je proteklog vikenda organizovalo tradicionlani CAC derbi i to po 28. put. Ovogodišnja izložba pasa svih rasa može se podičiti velikim interesovanjem, kako izlagača, tako i posetilaca i ljubitelja pasa, koji su ovim povodom boravili na debeljačkom vašarištu poslednjeg dana oktobra.

Manifestaciju je otvorio predsednik Mesne zajednice Debeljača, Stevan Lazički. On je izrazio veliko zadovoljstvo organizacijom i saradnjom sa Kinološkim društvom.

Angažovane sudije bile su iz Srbije, a posebno je zanimljivo što je ove godina na derbiju bio i sudija iz Belgije koji je samo za ovu priliiku doputovao. Kako kaže organizator, Andraš Polgar, ovogodišnji CAC derbi poseban je po broju posetilaca, ali i po tome što je, pored njufaundlendera, nemačkih ovčara, šarplaninaca, korgija i bilo i retkih rasa čija je rasa poreklom iz Kine. Ukupan broj rasa ove godine je 98.

Za Derby titulu su bili prijavljeni svi psi koji su rođeni tokom prošle godine bez obzira na  razred u kom se takmiče. Prvo mesto osvojio je pas Slobodanke Perović iz Pančeva, a rasa kojoj pas pripada je kovrdžavi bišon.

FOTO: GOJKOVIC DEJAN

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *