Da se naježiš! Emotivni video đaka OŠ Mlada pokolenja vraća pravim vrednostima

Učenici Osnovne škole Mlada pokolenja iz Kovačice, koji su deo dramske, literarne, recitatorske i informatičke sekcije u oktobru su pripremili film na temu prijateljstva. Film je rađen na dva jezika – na srpskom i na slovačkom jeziku i tokom videa smenjuju se poučne misli i izreke vezane za temu filma.

Prijatelj je neko ko razume tvoju prošlost, veruje u tvoju budućnost i prihvata te takvog kakav jesi.

U videu koji izaziva dirljive emocije, učenici govore ujedno i o pomoći, o uzajamnoj podršci, o načinu kako neguju prijateljstvo u školi i van nje. Sa videom koji traje 4 minuta Osnovna škola Mlada pokolenja učestvuje na Međunarodnom festivalu dečijeg i omladinskog filma. Festival traje u Novom Pazaru od 12. do 14. novembra.

Prijateljstvo očima deteta

U filmu učestvuju Iva Đuriček, Oliver Poljak, Lea Cicka, Matej Murtin, Tanja Šajn, Damjan Putnik, Andrej Čižik, Nemanja Radu, Dario Kralik, Darko Benka i Marko Košut i učenici drugog, četvrtog i šestog razreda. Realizovan je uz podršku direktorke Anjičke Bireš i koordinaciju mentora Zuzane Putnik, Ane Hrkove, Jelene Lukić i Vladimira Kuharika.

Najveća sreća koju možete sresti je pronaći odanog prijatelja

Pored kovačičke, i škole iz čitave Srbije učestvuju na festivalu i to škole iz Vrčina, Niša, Novog Sada, Novog Pazara, Zrenjanina, Požarevca, Šapca, Beograda, Bijeljine… Festival se organizuje uz podršku Ministarstva kulture i informisanja i Ministarstva obrazovanja, ali i grada Novog Pazara.

Podeli radost da postane još veća

VIDEO pogledajte ovde

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *