CITROEN JUMPER poklon slovenačkih vatrogasaca DVD-u Kovačica

DVD Slemen Slovenija i DVD Kovačica – prijateljstvo hrabrih

Saradnja između Dobrovoljnog vatrogasnog društva iz Kovačice i Dobrovoljnog vatrogasnog društva iz Slemena, Republika Slovenija, krunisana je prijateljstvom, ali i međusobnom podrškom.

U skladu sa tim, u subotu, 20. novembra u DVD Kovačica stiglo je novo pojačanje! Novo vatrogasno vozilo donacija je vatrogasaca iz Slemena, a ovom prilikom okupili su se vatrogasci iz oba društva zajedno sa zamenikom predsednika opštine Kovačica, Petrom Višnjičkim.

Reč je o vozilu Citoren Jumper čiji su ključevi svečano uručeni Janu Pavljiku, predsedniku DVD Kovačica.

Zamenik predsednika opštine Kovačica, Petar Višnjički, ovom prilikom je istakao: Opština Kovačica ulaže u dobrovoljna vatrogasna društva svake godine kroz konkurse. To je preka potreba, jer kada je nečiji život u ptnaju, oni su prvi na terenu. Opština Kovačica će izdvojiti sredstva za penumatski rezni alat i agregat za napajanje, za ovu svrhu biće izdvojeno više od milion dinara. I dodaje: trudićemo se svake godine da izdvojimo sredstva za unapređenje rada vatrogasnih društava.

Prijateljstvo vatrogasaca datira još iz 2013. godine kada se govorilo o saradnji. Od tada se redovno posećuju i neguju prijateljstvo, svedoči Robi Hadner, komandir DVD Slemen iz Slovenije, dodajući da je Vojvodina prelepa i da je uvek rado posećuju.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *