Narodni poslanici obišli biblioteku i Galeriju naivne umetnosti

Narodni poslanik prof. dr Ljubiša Stojmirović, profesor univerziteta, član Odbora za obrazovanje, nauku, tehnološki razvoj i informatičko društvo i Odbora za dijasporu i Srbe u regionu u pratnji narodnog poslanika Ilije Matejića posetio je opštinu Kovačica.

Prva stanica u poseti opštini Kovačica bila je Opštinska biblioteka Kovačica kojoj je profesor Stojmirović donirao knjige, kako za radnu jedinicu u Kovačici, tako i za radne jedinice u ostalnim ograncima Opštinske biblioteke.

Direktor Slobodan Stevanovski predstavio je rad biblioteke i bibliotečki fond, a gospodin Matejić je predstavio opštinu Kovačica. Nakon biblioteke, poslanici su se uputili ka Galeriji naivne umetnosti.

Pored tema vezanih za knjige i umetnost naivnih slikara u opštini Kovačica, razgovaralo se i o pomoći i podršci države u uslovima pandemije, o vakcinaciji i dinamici i uslovima testiranja. Takođe, poslanik Matejić je ukratko objasnio profesoru Stojmiroviću rad i funkcionisanje Doma zdravlja Kovačica.

Pored aktuelnosti u oblasti zdravstva, razgovarali su i o aktuelnim infrastrukturnim radovima i razvoju lokalne putne mreže, posebno o rekonstrukciji puta Crepaja – Kovačica, Opovo – Debeljača, ali i o putu Samoš – Tomaševac, ali i o planiranim radovima na Domu kulture u Padini.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *