Savet za saobraćaj podelio svim prvacima prsluke i knjige

Predstavnici Savet za saobraćaj opštine Kovačica danas su podelili učenicima prvog razreda prsluke i knjige. Takođe, oblišli su i Predškolsku ustanovu Kolibri, a kolibrići su ovog puta dobili nove filmove za aparat koji se koristi za fotografisanje dece za pešačke dozvole, koje je Savet prethodno podelio i edukativne bojanke. Posebnu zahvalnost, svedoči Marijana Meliš, Savet duguje Agenciji za bezbednost u saobraćaju koja je i obezbedila edukativni materijal.

Ustanove su obišli Marijana Meliš, pomoćnica predsednika opštine Kovačica, predsednik Saveta za saobraćaj, Stevan Lazički, Stelian Balan, zamenik predsednika Skupštine opštine Kovačica.

Pored PU Kolibri, predstavnici Saveta posetili su danas i Osnovnu školu Sava Žebeljan u Crepaji i Osnovnu školu Sveti Georgije u Uzdinu.

Savet za bezbednost u saobraćaju opštine Kovačica i ove godine nastavlja sa praksom i sada smo u vrtiću gde smo doneli bojanke za naše najmlađe učesnike u saobraćaju to su ,,Pažljivkova pravila u saobraćaju” da će oni kroz igru moći da nauče neka nova pravila, odnosno, kako se ponašati u saobraćaju. Takođe smo i doneli filmove za aparate koji smo i prošle godine kupili da bi mogli vaspitači da ih fotografišu kada na proleće planiramo vežbanje na poligonu koji smo tako ove godine kupili za najmlađu decu. Nakon položenog poligona, deca dobijaju svoje pešačke dozvole.

istakla je Marijana Meliš, pomoćnica predsednika opštine Kovačica.

Kolibrići su pripremili kratak tematski program u znak zahvalnosti. Svaki prvak dobio je po jednu knjigu i prsluk kako bi bili vidljiviji u saobraćaju i kako bi se još više informisali na temu sopstvene bezbednosti u saobraćaju.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *