Petaci i gimnazijalci na predavanjima Saveta za saobraćaj

Održana prva online predavanja za učenike petog razreda i gimnazijalce u organizaciji Saveta za saobraćaj 

Svi smo učesnici u saobraćaju

Opština Kovačica, odnosno, Savet za bezbednost saobraćaja opštine Kovačica organizovao je predavanja na temu bezbednosti u saobraćaju. Ovo je bila prilika da svi učenici petog razreda budu istovremeno uključeni u zajedničko predavanje, koje je održano preko platforme Zoom.

O važnosti bezbednosti na biciklu, govorila je Marijana Jovanović učenicima petog razreda svih osnovnih škola u opštini Kovačica. Sadržaj predavanja odnosio se na poboljšanje nivoa bezbednosti učenika koji voze bicikl, ali i na važnost upotrebe zaštitne opreme. Kraj predavanja bio je rezervisan za kviz znanja na kom su mališani pokazali šta su naučili na predavanju.

 Ujedno, učenici gimnazije imali su priliku da čuju predavanje na temu bezbednosti u saobraćaju koje je bilo prilagođeno njihovom uzrastu, ali i trenutku kada se mnogi od njih pripremaju da budu vozači. 

Slaviša Simić iz Šapca je za učenike 3. i 4. godine Gimnazije Mihajlo Pupin održao predavanje na temu bezbednosti u saobraćaju iz perspektive vozača i suvozača. Iz sopstvenog iskustva, kao žrtva saobraćajne nesreće koja je ostala u  invalidskim kolicima u svojoj 18. godini, govorio je o važnosti bezbednosti u saobraćaju i poštovanju svih pravila i normi. 

 Iz Saveta za saobraćaj opštine Kovačica poručuju da žele putem interaktivnih i zanimljivih predavanja podignu nivo svesti o važnosti bezbednosti svih učesnika u saobraćaju, od pešaka, biciklista do vozača. 

Pokrenuli smo više aktivnosti Saveta, organizovali smo konkurs Šta znaš o saobraćaju, a sada i online predavanja o važnosti bezbednosti saobraćaja. Potrudili smo se da budu prilagođena uzrastu i interesovanjima učenika. Takođe, obezbedili smo i prigodne nagrade, između ostalog i komplet led svetla, kako bismo ohrabrili učenike da što više učestvuju u našim konkursima i predavanjima

istakao je zamenik predsednika opštine Kovačica, Petar Višnjički. 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *