Višnjički: Unapređujemo usluge za građane

Opština Kovačica je prethodnih dana predstavila informativne postere na svojim zvaničnim nalozima na društevnim mrežama Fejsbuk i Instagram i na svom sajtu. Cilj je da se građani lakše informišu o svojim pravima, o potrebnoj dokumentaciji za ostvarivanje prava, a prvo sa informativnim posterima izašlo je Odeljenje za društvene delatnosti Opštinske uprave Kovačica.

Odeljenje za društvene delatnosti najtesnije sarađuje sa građanima, u okviru ovog odeljenja obrađuju se zahtevi za trudničko i porodiljsko odsustvo, predaju se zahtevi za refundaciju učeničkog prevoza, prema tome, najveća potreba za unapređenjem u smislu efikasnijeg i bržeg načina da građani saznaju šta im je potrebno od dokumetacije, postojala je upravo ovde. U narednom periodu, planiramo da na ovaj način približimo građanima poslove Odeljenja za poljoprivredu i Odeljenja za urbanizam. Na ovaj način želimo da unapredimo komunikaciju sa građanima i da oni unapred znaju šta je potrebno imati od dokumetacije da bi se neko pravo ostvarilo.

ističe Petar Višnjički, zamenik predsednika opštine Kovačica.

Posebno je sada važno koristiti ovaj vid informisanja građana usled širenja virusa covid 19 kao preventivu uz poštovanje socijalne distance. Prvenstvo imaju naravno mame, odnosno, sve trudnice i porodilje koje treba da ostvare svoja prava koja se tiču porodiljskog odsustva i produženja porodiljskog odustva u posebnim slučajevima, ali i osetljive kategorije, poput onih koje treba da ostvare pravo na povlašćenog kupca električne energije kada opština priznaje pravo na smanjenje kilovata, a EPS smanjuje račun za električnu energiju.

Nakon čitave akcije, razmotrićemo mogućnost i da napravimo svojevrstan informator koji bi na jednom mestu sadržao sve informacije koje su neophodne našim građanima sa svim neophodnim kontakt telefonima i mejlovima. Ukoliko želite da, na primer, legalizujete objekat, o potrebnim koracima moći ćete da vidite iz više izvora: sa zvaničnog sajta opštine Kovačica, na zvaničnim nalozima na društevnim mrežama i na kraju, iz informatora.

dodaje Višnjički.

Sajt: www.kovacica.org

Instagram: opstina_kovacica

Facebook: Opština Kovačica

Galerija u kojoj možete pogledati postere

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *