Državna sekretarka Petrović i zamenik predsednika opštine, Višnjički, obišli porodicu Liber

Državna sekretarka Ministarstva za brigu o selu, Snežana Petrović, i zamenik predsednika opštine Kovačica, Petar Višnjički, obišli su porodicu koja je na prošlogodišnjem konkursu Ministarstva dobila sredstva za kupovinu kuće sa okućnicom u Debeljači.

Porodica, pored dvoje odraslih, broji i dvoje dece, Anastasiju i Katarinu, a treće dete je na putu. Ovom prilikom stigli su i simbolični pokloni iz Ministarstva, ali i iz lokalne samouprave. Naime, zamenik predsednika opštine Kovačica, Petar Višnjički, je, znajući da porodica čeka prinovu, doneo sedište za novorođene bebe, igračke i školski pribor.

Snežana Petrović, ispred Ministarstrva, istakla je da je program dodele sredstava samo jedan od 4 programa koje Ministarstvo primenjuje kako bi se mladi naselili na selo, kako bi se osmaostalili i kako bi im država pomogla da opstanu i ostan u na selu. Takođe je istakla da smo jedinstveni kao država po ovim programima, jer je takvih malo u okruženju.

Petar Višnjički, zamenik predsednika opštine Kovačica, rekao je da je opština bila partner, kako Ministarstvu, tako i mladim ljudima koji su želeli da apliciraju na javni poziv. Napomenuo je da je na proteklom konkursu još jedna porodica iz Crepaje dobila svoj novi dom, a da je na opštini da život u opštini Kovačica urbnizuje i uredi tako da odgovara potrebama mladim bračnim parovima. Izdvojio je da se iz budžeta izdvajaju sredstva za udeo troškova za boravak dece u vrtiću, da deca iz materijalno ugorženih porodica borave besplatno, da se bebe daruju sa 20.000 dinara po rođenju, a da se dvojke i trojke, daruju sa 90.000 odnosno 240.000 dinara.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *