Kobasice i kuvano vino za sve koji posete Božićno novogodišnji vašar

Turistička organizacija opštine Kovačica i ove godine tradicionalno organizuje Božićno novogodišnji vašar. Ove godine osmi je po redu, a svi izlagači se rado vraćaju zbog dobre praznične atmosfere. Vašar je planiran za subotu, 17.decembar sa početkom od 13 časova na kovačičkom trgu.

Ovo je prilika za sve one koji se bave rukotvorinama da pokažu svoju veštinu i svoj talenat, za male przvođače da prodaju svoje prozivode, a za sve posetioce da kupe novogodišnju dekoraciju i ukrase za jelku.

Ove godine, pored izlagača i prodavaca, kao i ranije organizovan je štand na kome će se građani besplatno služiti kuvanim vinom, čajem i kobasicama, najavljuju iz Mesnog odbora SNS Kovačica.

Dodaje se i da će u ostalim mestima biti organizovana tradicionalna gastronomska manifestacija Kuvanja vina i kobasica za sve građane, i to u Debeljači u ponedeljak 20. decembra, u Padini 21.decembra u okviru božićnog vašara oko 13 časova, a u Uzdinu 23. decembra u sklopu tradicionalne manifestacije Korinđanja oko 14 časova. U Crepaji se takođe tradicionalno deli posna hrana i kuvano vino i čaj za Badnji dana kada se lomi badnjak i priprema obeležavanje Božića.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *