Letela pesma, orili se talenti

Festival Leti pesma leti održan je u subotu 18. decembra u Domu kulture 3. oktobar u Kovačici. Ovoga puta 23. po redu dečiji festival slovačke zabavne muzike okupio je petnaestoro dece, a svako dete je izvelo po jednu numeru.

Festival je održan uz prisustvo publike a otvorio ga je predsednik opštine Kovačica, Jaroslav Hrubik. Ove godine su učestvovala deca iz Padine, Selenče, Bačkog Petrovca, Gložana, Kulpina i Kovačice a podršku učesnicima je dao i hor Osnovne škole Mlada Pokolenja iz Kovačice.

Fotografije: Dom kulture 3. oktobar Kovačica

Za razliku od ranijih godina kada su učesnici nastupali uz matrice, ove godine je vokalne soliste pratio orkestar. Interpretacije je ocenjivao tročlani žiri, a tekstove nastavnica slovačkog jezika, Zuzana Putnik. Nagradu za najbolji tekst je osvojio Jaroslav Meredi iz Selenče dok je nagradu za interpretaciju osvojila Lucija Valovec, učenica osnovne škole iz Kovačice.

Prvo mesto je pripalo Melisandi Funsek Sanpor iz Padine koja je dobila statuu koju svake godine uručuje Nacionalni savet slovačke nacionalne manjine.

Publika u sali je takođe mogla da glasa za svoje favorite te je tako nagrada publike otišla u ruke Karol Lukač iz Kovačice za najbolju interpretaciju. Za najbolju kompoziciju publika je dodelila nagradu Milinki Čižik iz Kovačice.

Festival je bio emitovan online putem youtube kanala doma kulture. Nagrade su najboljima uručili direktor Doma kulture 3. oktobar, Jan Tomaš, direktorka Osnovne škole Mlada pokolenja Anjička Bireš, potpredsednik NSSNM, Zlatko Šimak kao i direktor Zavoda za kulturu vojvođanskih slovaka Vladimir Francesti.

Fotografija Dom kulture 3. oktobar Kovačica

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *