Počeli radovi na staroj školi u Idvoru

Po konkursu Ministarstva kulture i informisanja, Dom kulture u Idvoru je dobio sredstva u visini od 6.500.000 dinara za rekonstrukciju krova na staroj školi u Idvoru. Danas su radovi počeli.

Stara škola u Idvoru, koju je pohađao znameniti srpski naučnik Mihajlo Pupin (1854-1935) biće uskoro obnovljena, a krenuće se od krovnog pokrivača sa obnovom ovog zdanja. Na osnovu urađenog projekta rekonstrukcije stare škole, sada Muzeja Mihajla Pupina, Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije odobrilo je za radove iznos od 6,5 miliona dinara.

– Ministarstvo kulture i informisanja prepoznaje važnost negovanja sećanja na jednog od najvećih naučnika koje je naša zemlja ikada imala. Dugujemo veliku zahvalnost svim institucijama koje nam pružaju podršku. Prethodno smo od 2018. godine od Ministarstva kulture i informisanja dobili 1,9 miliona dinara i zahvaljujući tim sredstvima konačno je sređena projektno tehnička dokumentacija za rekonstrukciju stare škole – istakao je direktor Doma kulture “Mihajlo Pupin” u Idvoru Svetislav Zakić.

Međuopštinski zavod za zaštitu spomenika kulture Pančeva je 2016. godine obezbedio sredstva i bio izvođač radova na presecanju vlage na objektu stare škole, a Zakić napominje da su dve godine kasnije dobijena sredstva od Ministarstva kulture i informisanja da se uradi projektno-tehnička dokumentacija, koja je završena pred kraj 2020. godine.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *