Matejić: Plan Srbije je da do 2026. prosečna plata bude 1000 evra

Ilija Matejić, poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srbije, iz opštine Kovačica, tačnije iz Crepaje, zajedno sa još troje narodnih poslanika, Oljom Petrović, Lukom Kebarom i Vukom Mirčetićem prisustvovao sastanku sa ministrom finansija, Sinišom Malim. Tema razgovora bila je rast plata u Srbiji i zacrtani cilj – prosečna plata do 2026. 1000 evra.

Narodni poslanik u Skupštini Republike Srbije, Ilija Matejić, nakon sastanka, poručio je:

– Pre početka poslednje sednice Narodne skupštine u ovom sazivu imali smo sastanak sa ministrom finansija Sinisom Malim kako bismo videli i proučili rast plata u Srbiji od 2012. godine do danas i kako bismo proučli plan Republike Srbije da prosecna plata 2026. god. bude čak 1000 evra, naveo je Matejić razlog sastanka.


Ovu priliku, iskoristio je da podseti: “Podsećanja radi, prosečna plata u Srbiji je 2012. godine bila samo 320 evra, i zahvaljujuci teškim fiskalnim merama gde su najveći teret podneli naši dragi penzioneri smo uspeli da Srbiju uzdignemo ”iz blata” u kojem se nalazila. Sada imamo stabilne finansije, platili smo gas 500.000.000 evra kada ga niko nema, platili smo struju u potpunosti kada je niko nema i nemamo nameru da stanemo sa rastom plata jer smo svesni da nas narod zivi bolje nego ranije ali da i dalje tesko zivi, te moramo nastaviti da radimo jos jace. Nema stajanja!” poručuje Matejić.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *