Mirović obišao sportsku halu u Crepaji: Imamo investitore zainteresovane za opštinu Kovačica

„U Južnom Banatu su proteklih godina realizovani brojni infrastrukturni projekti, zahvaljujući kojima ovaj deo Vojvodine kreće na put ekonomskog oporavka i Pokrajinska vlada neće stati sve dok u svakom mestu ne realizujemo programe važne za lokalni razvoj, zapošljavanje ljudi i unapređenje svih oblasti značajnih za bolji život“, izjavio je predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović nakon radne posete opštinama Opovo, Kovačica i Pančevo.

On je obišao radove na sportskoj hali u Crepaji gde ga je dočekala delegacija iz lokalne samouprave, Jaroslav Hrubik, predsednik opštine Kovačica, predsednikom Skupštine opštine Kovačica, Milanom Garaševićem, zamenikom predsednika opštine, Petrom Višnjičkim, Ninom Stanižan, direktorkom Osnovne škole Sava Žebeljan u Crepaji, rukovodiocem odeljenja za privredu i LER, Vladanom Genc i predsednikom Saveta Mesne zajednice Crepaja, Draganom Jovanovim. Poseti je prisustvovao i Dane Basta, pokrajinski sekretar zasport i omladinu.

„Novoizgrađeni put Opovo–Debeljača, u dužini od 12,6 kilometara, otvoren je za saobraćaj i to je važna vest za građane ovog dela Banata. Za nekoliko godina u blizini njegove trase biće novi auto-put koji će povezivati Beograd, Zrenjanin i Novi Sad, što će doprineti dodatnom razvoju opština Opovo i Kovačica, boljem povezivanju stanovništva, ali i, sigurni smo, dolasku novih investitora“, izjavio je Mirović.

U okviru radne posete Banatu, predsednik je obišao i radove na izgradnji fiskulturne sale u okviru Osnovne škole „Sava Žebeljan“ u Crepaji, u opštini Kovačica. Reč je o zajedničkom projektu Pokrajinske vlade i lokalne samouprave, vrednom 383 miliona dinara.

Dogradnjom ovog objekta, površine 2.040 kvadratnih metara, biće unapređena nastava fizičkog vaspitanja i razvoj školskog sporta, kao i uslovi za rekreativno i profesionalno bavljenje sportom, s obzirom na to da u ovom naseljenom mestu postoje klubovi za rukomet i košarku.

„U Crepaji smo pre dve godine završili izgradnju i opremanje radne zone i imamo investitore koji su iskazali interesovanje za ulaganje u ovu opštinu, što je važna vest za sve građane“, naveo je Mirović.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *