Projekat Džudo za sve IV se nastavlja

Korisnicima Dnevnog boravka za osobe sa smetnjama u razvoju koji deluje pri Centru za socijalni rad u Kovačici, četvrtu godinu za redom omogućeno je da se bave borilačkom veštinom džudo.

Sredstva za ovaj projekat Džudo za sve IV obezbedilo je Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Sektor za zaštitu osoba sa invaliditetom putem stalno otvorenog konkursa za unapređenje položaja osoba sa invaliditetom.

Ovi treninzi su pre svega značajni za razvoj motoričkih sposobnosti polaznika ali i za održavanje mentalne stabilnosti. Sala u kojoj se treninzi održavaju se nalazi u okviru Sportskog centra Slavija u Kovačici i prilagođena je korisnicima sa posebnim potrebama. Treninge vodi Saša Anđelković, trener džudo kluba u Kovačici, ujedno i brine o bezbednosti polaznika koja je na najvišem nivou. U planu su plasmani na međunarodno takmičenje u Sloveniji.

Realizovan je i izlet u Novi Sad u saradnji džudo Savezom Srbije, gde su se korisnici kovačičkog Dnevnog boravka družili sa polaznicima inkluzivnog džudoa iz Sombora, a ove godine je planirano isto druženje u Beogradu, takođe u saradnji sa džudo Savezom Srbije, kaže Dušanka Petrak, direktorka Centra za socijalni rad u Kovačici.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *