UŽ Bakice: Manifestacije vredne pažnje čak i ambasadorke Rumunije

U organizaciji Udruženja žena Bakice iz Uzdina početkom septembra, tačnije 3. održana je manifestacija pod nazivom Etno duga u Uzdinu.

Na ovoj manifestaciji posetioci su imali prilike da vide tradicionalne narodne nošnje koje su predstavile članice ovog udruženja kao i njihovi gosti, kako iz Srbije, tako i gosti iz Rumunije.

Istog dana članice Udruženja Bakice su organizovale I poseban gastronomski ugođaj pod nazivom Krompir kao najzastupljenija namirnica, te su Uzdinom zamirisali mnogi specijaliteti.

Prisutne je na otvaranju dvostruke manifestacije pozdravila predsednica ovog udruženja, Ana Bojer, a poseban doprinos ovoj manifestaciji svojim dolaskom dala je i nj.e. ambasadorka Rumunije u Srbiji Silvija Davidoju kao i predsednik saveta Rumunske nacionalne manjine Danijel Magdu.

Na ovoj manifestaciji su se mogli videti razni proizvodi kao i rukotvorine koje su predstavile članice udruženja sa teritorije naše opštine ali i udruženja iz okolnih mesta i gosti iz Rumunije.

Događaj su upotpunili i orkestar rumunske narodne muzike Doma kulture Doina iz Uzdina, ženski hor rumunske pravoslavne crkve ali i recitatori koji su govorili pesme na jezicima koji su u službenoj upotrebi u opštini Kovačica.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *