Festival jabuka u Crepaji podstakao da se o jabuci razmišlja drugačije

Na Malu Gospojinu, 21. septembra održan je Festival jabuka u organizaciji Udruženja žena Vidovdan iz Crepaje.

Pored udruženja iz opštine Kovačica, vidovdanke su imale goste i iz Pančeva, Kačareva i iz Zrenjanina.

Manifestaciju je otvorilo Kulturno-umetničko društvo Sveti Sava iz Crepaje, odnosno mlađa grupa škole folklora.

Ispred udruženja govorila je Jasmina Isajlov, a ispred opštine Kovačica goste je pozdravila pomoćnica predsednika opštine Kovačica Marijana Meliš.

Zamenik predsednika skupštine opštine Kovačica, Stelian Balan je takođe posetio manifestaciju i ovom prilikom dodelio pehare koje su osvojila udruženja u takmičarskog delu manifestacije.

Predsednik Saveta mesne zajednice Crepaja Dragan Jovanov, istakao je da je Festival jabuka pomogao da se o jabuci razmišlja i na ekonomski način, odnosno, da se podstakne prerada ovog voća u Crepaji.

Manifestacija je ove godine imala poetsko prozni karakter, pa se pored radova o jabuci čitala i o jeseni i ljubavi.

Pored dečijih igara, za koje su bile zadužene vaspitačice Predškolske ustanove Kolibri, organizovano je takmičenje u brzom ljuštenju jabuka, izabran je najlepši štand, kolač koji najviše liči na jabuku i izabrana je najveća jabuka.

Ovo je već šesta manifestacija posvećena jabuci, i svake godine se organizuje na veliki verski praznik Malu Gospojinu. Glavni pokrovitelji su opština Kovačica i Turistička organizacija opštine Kovačica, a glavni medijski pokrovitelj Radio televizija opštine Kovačica.

Ovom prilikom podeljene su zahvalnice svima onima koji su pomogli Udruženju žena Vidovdan iz crepaje da realizuje jučerašnju manifestaciju. Svim gostima podeljene su ručno oslikane flaše sa motivima jabuke.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *