Kukuruz, dragulj ravnice, ali i dragulj manifestacija u Debeljači

Kukuruz dragulj ravnice naziv je manifestacije posvećen kukuruzu koju je u subotu, 1.oktobra organizovalo Udruženje žena Bulka iz Debeljače u okviru manifestacije Dani Debeljače.

Šesta manifestacija Kukuruz dragulj ravnice održana je na pijaci.

Na štandovima izloženi slatki i slani specijaliteti od kukuruza, i ručni radovi, dekoracije sa motivima ove poljoprivredne kulture.

Manifestacija posvećena najrasprostranjenijoj poljoprivrednoj kulturi u opštini Kovačica bila takmičarskog, prodajnog i humanitarnog karaktera. Deca su se takmičila u brzom krunjenu kukuruza i u skakanjem u džakovima. Ujedno je održan i humanitarni bazar gde je za osobu obolelu od raka dojke prikupljeno preko 116 hiljada dinara.

Domaćin manifestacije, udruženje žena Bulka iz Debeljače ove godine je ugostilo udruženja žena iz Padine, Crepaje, Uzdina, Ivanova, prisutni su bili i izlagači iz Zrenjanina, Mađarsko Kulturno Umetnički Centar iz Debeljače, Osnovna škola „Moša Pijade“ Debeljača, Udruženje za zaštitu i unapređenje životne sredine „U službi prirode“, Opštinska humanitarna organizacija „Ljubav“.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *