Guverner NB Slovačke u neformalnoj poseti Beogradu

Guverner Narodne banke Slovačke, Peter Kažimir, sa svojom delegacijom i u pratnji svoje porodice bio je gost na centralnoj manifestaciji kovačičkog oktobra. Boravio je u Kovačici povodom otkrivanja srebrnih kovanica sa motivom 220 godina od dolaska Slovaka na prostor današnje Kovačice. Ovim povodom u Galeriji naivne umetnosti uručene su Kovanice, a u Kovačici desio se i susret guvernera Narodne banke Srbije, Jorgovanke Tabaković, i Narodne banke Slovačke, Petera Kažimira.

Ovom prilikom, guverner Narodne banke Slovačke, Peter Kažimir, boravio je i u neformalnoj poseti Beogradu u pratnji Dušanke Petrak, direktorke Centra za socijalni rad Kovačica.

– Posetu smo započeli od Hrama Svetog Save, a potom nastavili pored novog zdanja Narodne banke Srbije na Slaviji. Obilazak Beograda nastavili smo do Starog dvora, Skupštine Srbije i Skadarlijie. Obilazak smo nastavili kraj Narodnog pozorošta i Trga Republike, poestili Knez Mihajlovu ulicu, i usput videli i staro zdanje Narodne banke Srbije i Kalemegdan. Guverner je bio iznenađen lepotama Beograda, a kaže i da iz Kovačice i Srbije nosi lepe uspomene, te da se nada da će ponovo biti u prilici da nas poseti.

istakla je Dušanka Petrak.

U Beogradu guverner Narodne banke Slovačke sastao se i sa NJ.E. Fedorom Rosohom, a posetio je i lokalitete poput Beogradskog Pobednika, rimski bunar i hotel Moskvu.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *