Oktobarski susreti u Idvoru okupili najvrednije

I ove godine, već tradicionalno, održani su Oktobarski susreti 9. oktobra na dan rođenja Mihajla Idvorskog Pupina.

U organizaciji Mesne zajednice Idvor kao i fondacije Mladen Selak, i ovi 43. susreti su održani u čast našeg naučnika. Upriličena je svečana akademija na kojoj su o liku i delu Mihajla Pupina govorili poštovaoci i poznavaoci jednog od najvećeg umova koje Vojvodina ima.

Dodeljene su medalje i proglašeni počasni stanovnici Idvora za ovu godinu. Fondacija Mladen Selak dodelila je i novčane nagrade najperspektivnijim učenicima koji su svoje znanje pokazali na raznim takmičenjima iz oblasti fizike i matematike i postizali uspehe na republičkom i svetskom nivou.

Nagrade su dobili Luka Carević i Aleksa Đorđević iz Niša kao i Jovan Bendin i Milan Bjelić iz Beograda. Ove godine za počasne građane Idvora proglašen je operski pevač iz Zrenjanin Željko Lučić kao i Malkom Kuper iz Velike Britanije.

Nagrađeni su i Novak Đoković u čije ime su nagradu primili predstavnici njegove fondacije. Pupinovu medalju su takođe dobili inžinjer Mirko Stojković, pomoćnica predsednika opštine Kovačica Marijana Meliš, Jaroslav Stevanov iz Zrenjanina kao jedan od najaktivnijih u Udruženju građana Godina Pupina. Prisutnima su tradicionalno obratili ispred Fondacije i profesor Branko Kovačević predsednik Upravnog odbora fondacije Mladen Selak i predsednik Fondacije Milan Božić.

Nakon svečane akademije upriličeno je polaganje venca na spomenik Mihajla Pupina koji je položio predsednik Saveta Mesne zajednice Idvor Svetislav Zakić.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *