U ime Pupina: Oktobrski susreti okupili mlade talente

Uz pokroviteljstvo opštine Kovačica u organizacji Fondacije Mladen Selak, Regionalnog centra za talente Pančevo i Doma kulture Mihajlo Pupin i Mesne zajednice iz Idvora, obeleženu su 41. Oktobarski susreti na Pupinov rođendan, 9. oktobra.

Svečanosti su prisustvovali i predstavnici opštine Kovačica, zamenik predsednika opštine Kovačica, Petar Višnjički, Marijana Meliš, pomoćnica predsednika opštine Kovačica i načelnica OU Kovačica, Tanja Bubeskov.

Sa nagrađenima

– Ove godine smo organizovali Oktobarske susrete u skladu sa preventivnim merama. U skladu sa našom kvadraturom, naš obejkat Doma kulture Mihajlo Pupin mogao je da primi manje od stotinu ljudi. Prošle godine kada smo obeležavali susrete, preko pet stotina ljudi bilo je na Oktobarskim susretima i ove godine je i program prilagođen situaciji. Ipak, tradicija nije prekinuta, i to je ono što je zaista važno.

Svetislav Zakić, direktor Doma kulture Mihajlo Pupin Idvor

Tradicionalno, dodeljene su nagrade. Pupinova medalja dodeljena je profesotru doktoru Miloradu Obradoviću, za patente i naučne radove i Dnevnom listu Politika. Medalju za najbolje knjige koje se bave Pupinom i njegovim radom, dobili su Tomislav Simonović i Dušan Cicvara. Počasni građani Idvora postali su Nermina Ljubović i Ružica Vasić. Selakovu medalju za najperspetkivnije darovite učenike dobili su Anja Šušnjar, Vuk Hip, Vukašin Đinović i Dušan Beguš. Nagrade Regionalni cenar za talente dobilo je 13 učenika srednjih škola iz Beograda i Pančeva.

Mladi su budućnost

Posetioci su mogli da pogledaju i izložbu o značaju proučavanja rendgenskih zraka, o čemu se malo zna, mada o tome u naučnim publikacijama svedoče mnogi članci Mihajla Pupina.

Predstavnici najviših državnih insitucija podržali Oktobbarske susrete

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *