Hrubik: Za sve naše đake podrška nikad neće izostati

Predsednik opštine Kovačica, Jaroslav Hrubik, predsednica Nacionalnog saveta slovačke nacionalne manjine, Libuška Lakatoš i članovi NSSNM Miroslav Tomaš i Zlatko Šimak obišli su đake prve godine Gimnazije Mihajlo Pupin u Kovačici.

Nastava uz sve mere opreza

Ovom prilikom predsednik opštine Kovačica, Jaroslav Hrubik, obišao je sva odeljenja, pozdravio đake i podelio im simbolične poklone – usb fleš memoriju od 32 gb memorije. Istakao je da će se opština Kovačica truditi da jača podršku našoj srednjoj školi, i podsetio da opština izdvaja za kotizaciju za Petnicu i vrši refundaciju učeničkog prevoza koji je u nominalnom iznosu 4000 za prvo dete putnika, za svako drugo iz porodice koje putuje ka Beogradu, Zrenjaninu, Pančevu i ka Kovačici, besplatno. Takođe, punu refundaciju prevoza imaju i deca samohranih roditelja i korisnika socijalne pomoći. Simboličnim poklonom želeo je da poruči đacima da će lokalna samouprava unaprediti uslove u kojima se odvija nastava, pomoći će da se nastavi modernizacija nastave i dalje unapređenje školovanja naših đaka.

SImbolični pokloni

Direktorka Gimnazije Mihajlo Pupin iz Kovačice, Tatjana Brtka, rekla je da je svaka podrška značajna, kako opštine tako i nacionalnih saveta.

U ovom slučaju, povod za dolazak predsednice NSSNM, Libuške Lakatoš, je podrška učenicima koji nastavu prate na slovačkom. Radi se o jednokratnoj pomoći za učenike prvog razreda, i stipendiji za deset učenika koja će biti isplaćena u dva dela, u prvom i drugom polugodištu.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *