Za dve porodice dom sa okućnicom u našoj opštini

Danas je u Ministarstvu za brigu o selu potpisano 2 trojna ugovora za sredstva za kupovinu kuće sa okućnicom na selu. Ministarstvo odobrava po 10.000 evra po konkrusima, a sredstva su dobili jedno lice iz Debeljače i porodica Stojkov – Jovašević. Naime, oni su potpisali sa opštinom Kovačica i Ministarstvom za brigu o selu ugovore za finansiranje kupovine kuće sa okućnicom na selu.

Jelena i Siniša pronašli su svoj novi dom u Crepaji, a kažu da je potraga za odgovarajućom kućom koja ispunjava uslove konkursa trajala dve godine. Imaju u planu da se usele odmah po kupovini i polako krenu sa sređivanjem kuće.

U ime opštine Kovačica ugovor je potpisala pomoćnica predsednika opštine Kovačica, Marijana Meliš, koja ije krila zadovoljstvo što su jedan mladi bračni par i jedan mladi poljoprivrednik uspeli u svojoj želji da se skuće i da dobiju podršku Ministarstva i opštine.

Marijana Meliš, pomoćnica predsednika opštine Kovačica pozvala je sve mlade bračne parove da ne oklevaju u donošenju odluke o apliciranju na konkurse Ministarstva za brigu o selu, jer je pored porodice koja će imati novi dom, sredstva za kupovinu kuće dobilo i lice koje se bavi poljoprivredom na konkursu namenjenom  mladim poljoprivrednicima.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *