Opština Kovačica dobila sredstva za kupovinu minibusa za prevoz stanovništva

Opština dobila od Ministarstva za brigu o selu sredstva za kupovinu minibusa za prevoz stanovništva. Ugovor je, u Palati Srbije, potpisala Marijna Meliš, pomoćnica predsednika opštine Kovačica.

Pomoćnica predsednika opštine Kovačica, Marijana Meljiš u petak 10. novembra u Palati Srbije, potpisala je ugovor o kupovini minibusa. Prema rečima Marijane Meljiš, mobilnost za sve meštane je u današnje vreme veoma važna. Opština Kovačica je u skladu sa rešavanjem problema prevoza meštana, konkurisala na konkursu Ministarstva za brigu o selu, i dobila sredstva u vrednosti 7 miliona dinara za kupovinu minibusa.

Minibus će služiti za prevoz meštana opštine Kovačica a pre svega za meštane Idvora i Uzdina, koji nemaju linijski prevoz, ali i za potrebe prevoza dece.

Ministar za brigu o selu, Milan Krkobabić, naveo je, da je ovo jedan izuzetno važan korak u poboljšanju uslova života.

Osim opštine Kovačica, sredstva za kupovinu minibusa je dobilo još 25 gradova i opština. Lokalne samouprave ovom projektu daju doprinos tako, što će snositi sve troškove koji se tiču prevoza i održavanja vozila.

Ovo vozilo rešiće dugogodišnji problem stanovnika opštine Kovačica, koji do sada nisu imali linijski ili autobuski prevoz.

Izvor: RTV OK

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *