Jesen u Banatu okupila crepajske pisce

Jesen u Banatu naziv je poetsko prozne večeri koja je održana u Crepaji u prostorijama mesne zajednice u petak, 4. novembra.

Jesen u Banatu organizovao je Dom kulture Mita Živkov Lala iz Crepaje uz podršku Saveta za kulturu opštine Kovačica. Na otvaranju su se obratili direktor Doma kulture, Nikola Kosovac, i predsednik Saveta za kulturu opštine Kovačica, Branislav Atanacković.

Cilj manifestacije je promovisanje rada lokalnih pisaca, a učestvovali su Dušan Genc, Dušica Stojanović, Jasmina Isajlov, Dragana Ilievska i poseban gost je bila Emina Radevska, pesnikinja iz Kačareva.

Nikola Kosovac rekao je da je često jesen inspiracija pensicima i odatle naziv manifestacije u čast pisanog stvaralaštva, a Branislav Atanacković je dodao da se ova petorka može nazvati i crepajačkom petorkom, s obizorm na to da stvaraju u saglasju i obrazuju jedinstven pesnički svet kojim se Crepaja, ali i opština Kovačica, ponosi.

Jasmina Isajlov je ovom prilikom predstavila nešto što do sada nije imala prilike, a to su aforizmi, a Dragana Ilievska pesmu posvećenu novembru, Dušan Genc je predstavio svoje prozno delo u koje je inkorporirao banatski izgovor i lokalizme, a Dušica Stojanović pesme inspirisane društvom koje nas okružuje. Takođe, Emina Radevska predstavila je pesmu sa verskim motivima, posvećenu nedavno prošlom prazniku, Sveta Petki.

Veče je proteklo u pesničkoj atmosferi, a svi autori konstatovali su da zahvaljujući takvim susretima napreduju i utiču jedni na druge u najpozitivnijem smislu.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *