Opština potpisala trojni ugovor sa 5 porodica za nove kuće

Opština Kovačica danas je potpisala 5 trojnih ugovora sa porodicama koje će dobiti sredstva u visini od 10.000 evra za kupovinu kuće sa okućnicom na selu. Sredstva dodeljuje Ministarstvo za brigu o selu, a u ime opštine Kovačica sa porodicama Vlček – Miljković, Burić, Stamenković – Srećkov, Đuriš i Šoljer ugovore je potpisao Stelian Balan, zamenik predsednika Skupštine opštine Kovačica.

Marko Burić iz Uzdina dobio je sredstva, a svoj novi dom kupiće u mestu u kom i danas živi, u Uzdinu. Kaže da svoju budućnost vidi na selu, a da planira da se bavi poljoprivredom, odnosno, proizvodnjom oraha. Kaže da mu više prija mirniji život na selu, a trenutno je student u IT oblasti.

Svetlana Đuriš je majka četvoro dece i kaže da do sada nisu imali svoj krov nad glavom. Do sada su živeli u Samošu, a u narednom periodu svoj dom našli su u Crepaji. Ona je imala potrebu da iskaže zahvalnost lokalnoj samoupravi na svoj pruženoj pomoći i podršci i rekla je da papirologija ne sme da bude prepreka da se mladi ljudi prijave.

Kornelija Šoljer iz Debeljače je samohrana majka koja takođe svoj život vidi na selu, a planira da nastavi da živi u Debeljači, upravo kao i par Stamenković – Srećkov, koji planira da se bavi poljoprivredom. Saglasni su u jednom, oko novih kuća neće biti mnogo posla, a novac im puno znači.

Stelian Balan, zamenik predsednika SO Kovačica, potpisao je ugovore, i ovom prilikom poželeo porodicama srećan i ispunjen život u novim domovima. Ovom prilikom je izrazio nadu da će Ministarstvo nastaviti sa realizacijom ovog programa i naredne godine, i istakao da će lokalna samouprava, kao do sada, biti prva adresa gde se mladi bračni parovi, poljoprivrednici i samohrane majke mogu obratiti kako bi predali potpunu dokumentaciju na konkurs i na taj način ostvarili pravo na novčana sredstva.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *