Uzdin: Mladost pevala i iznedrila ovacije, Vanesa Krecu najbolja

U Uzdinu je u subotu, 26. novembra, po 34. put održan festival popularne muzike Mladost peva. Organizator je Muzička omladina iz Uzdina, uz mnogobrojnu pomoć i podršku, kako od lokalne samouprave, tako i od drugih organa vlasti.

Konkurencija je bila izuzetno jaka, a kako kažu organizatori, 11 kandidata se borilo za titulu najboljeg.

Festival je svečano otvorio u ime opštine Kovačica Petar Višnjički, zamenik predsednika Opštine Kovačica.

Prisutne je pozdravio u svoje lično ime i u ime lokalne samuprave. Istakao je da je ovo jedinstveni festival u celoj Srbiji, i da će zato opština podržati sve one koji žele da rade. Muzička omladina želi da radi i oni mogu da računaju na opštinu kao sigurnog partnera. Zaključio je, uporedivši Festival sa sličnim van opštine, da niko nema takvu organizaciju, takmičare, žiri, talente i publiku kakvu ima Festival Mladost peva.

Najbolja među kandidatima je Vanesa Krecu iz Uzdina.

Soliste je pratio orkestar maestra Aleksandra Dujina iz Novog Sada, a žiri je ocenjivao u dve kategorije, za muziku: Aleksandar Dujin – predsednik i članovi Daniel Kec i Štefan Ovidiu Murešan, a za tekst Teodora Smoljen, Gabriel Babuc i Teodor Raminjac.

Na ovogodišnjem festivalu bili su prisutni Daniel Bala, savetnik ministra u Generalnom konzulatu Rumunije u Vršcu, Adrian Borka, Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine nacionalne zajednice, Stelian Balan, zamenik predsednika Skupštine opštine Kovačica, Marius Ramijanc predsenik odeljenja za kulturu nacionalnog saveta rumunske nacionalne manjine.

Festival je održan se zahvaljujući finansijskoj podršci Ministarstva kulture Srbije, Pokrajinskog sekretarijata za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama, Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine-nacionalne zajednice, opštine Kovačica, Nacionalnog saveta rumunske nacionalne manjine, Odeljenja za Rumune van granica, Zavoda za kulturu vojvođanskih Rumuna, Rumunske pravoslavne crkve iz Uzdina, i uz pomoć mnogobrojnih privrednih subjekata.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *