U nedelju 15 učesnika bori se za titulu najboljeg na festivalu Leti pesma leti

U velikoj sali Doma kulture 3. oktobar u Kovačici u nedelju 11. decembra biće održan popularni festival dečijih zabavnih pesama Leti pesma leti.

Leti pesma leti, tradicionalni festival slovačke popularne muzike za decu okupiće na sceni više od pedeset mališana. Soliste koji će se se takmičiti u najboljoj interpretaciji pratiće hor i orkestar. Pored izbora najbolje interpretacije, tradicionalno će se takmičiti i kompozitori i tekstopisci. Jan Tomaš, direktor Doma kulture 3. oktobar kaže da je ove godine vladalo veliko interesovanje za učešće na festivalu. Učesnici dolaze iz svih većih slovačkih sredina.

Festival Leti pesma leti prvi put je održan 1991 godine. U početku je festival bio lokalnog karaktera. Kasnije je postao svemanjinski, na kome učestvuju deca, kompozitori i tekstopisci iz cele Vojvodine.

Organizatori festivala su Dom kulture „3. oktobar“ i Osnovna škola „Mlada pokolenja“ a festival su podržali Autonomna pokrajina Vojvodina, Kancelarija za slovake u dijaspori, Nacionalni savet Slovaka, Zavod za kulturu vojvođanskih Slovaka i opština Kovačica.

Festival će biti održan u nedelju 11. decembra u velikoj sali doma kulture 3. oktobar u Kovačici sa početkom u 18 sati.

Izvor: RTV OK

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *