U subotu u Kovačici festival „Leti pesma, leti“

U Domu kulture u Kovačici će u subotu 16. decembra biti održan dečji festival slovačke popularne muzike „Leti pesma, leti“.

„Leti pesma, leti“, tradicionalni festival slovačke popularne muzike za decu okupiće i ove godine na sceni kovačičkog doma kulture veliki broj mališana. Soliste koji će se se takmičiti u najboljoj interpretaciji pratiće hor. Pored izbora najbolje interpretacije, tradicionalno će se takmičiti i kompozitori i tekstopisci. Ove godine će na festivalu učestvovati 14 solista, isto toliko kompozitora i 15 tekstopisaca iz Kovačice, Padine, Stare Pazove, Kulpina, Aradca, Bačkog Petrovca kao i Slovačke republike.

Festival „Leti pesma, leti“ prvi put je održan 1991. godine. U početku je festival bio lokalnog karaktera. Kasnije je postao svemanjinski, na kome učestvuju deca, kompozitori i tekstopisci iz cele Vojvodine.

Organizatori festivala su Dom kulture „3. oktobar“ i Osnovna škola „Mlada pokolenja“ a festival su podržali Kancelarija za slovake u dijaspori, Nacionalni savet Slovaka, Zavod za kulturu vojvođanskih Slovaka i opština Kovačica.

Festival će biti održan u Domu kulture „3. oktobar“ u Kovačici u subotu 16. decembra sa početkom u 19 sati.

Izvor: RTV OK

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *