NSSNM: Jednoglasno DA za Petrakovu

Konstituisan Nacionalni savet slovacke nacionalne manjine. Duska Petrak nosilac liste Aj dedicstvo aj buducnost izabrana za predsednicu.

Osnivačku sednicu vodio je najstariji član veća – Mišo Filip iz Stare Pazove. Oni su na sastanku potvrdili mandate 29 novoizabranih članova NRSNM. Novi članovi NRSNM su: Dušanka Petrakova, Ana Žolnajova-Barcova, Miroslav Tomaš, Tatjana Bovdišova, Jan Tomaš (svi iz Kovačice), Vladimir Halaj, Alenka Kotvašova, Miroslav Jurica (svi iz Padine), I mnogi drugi.

Nakon završetka ove tačke, Miroslav Tomaš iz Kovačice je predložio da se odmah održi prvi radni sastanak novoizabranog NRSNM-a. Novom sastavu NRSNM čestitao je i obratio se ministar za ljudska i manjinska prava i socijalni dijalog Tomislav Žigmanov.

Predlog za predsedavanje NRSNM podneo je Miroslav Tomaš iz Kovačice, koji je za mesto predsednika NRSNM predložio Dušanku Petrakovu iz Kovačice. Bio je to jedini predlog za predsednika. Predlog je podržan dokumentom na kome je bilo 28 potpisa. Biografiju Dušanke Petrakove iz Kovačice pročitala je Tatjana Bovđišova.

Usledilo je glasanje, a po njegovom završetku komisija je prebrojala glasove. Pripremljeno je 29 listića i iskorišćeno 28 listića (jedan član nije bio prisutan), od kojih je 27 glasova za ZA a jedan listić nije iskorišćen zbog kašnjenja člana. Dušanka Petrakova je izabrana za predsednika NRSNM sa 27 glasova ZA.

U svom govoru, nova predsednica se zahvalila članovima NRSNM na podršci i dala neke smernice o tome kako će NRSNM nastaviti da radi. Ona je ovom prilikom rekla sledeće: Pre svega, želim da se zahvalim svima na podršci i poverenju. Zahvaljujemo se i dosadašnjem rukovodstvu i članovima Nacionalnog saveta koji su brinuli o razvoju naše slovačke zajednice.Poštovani novoizabrani članovi, čestitam vam. Kao nova predsednica, trudiću se, zajedno sa vama, za dalji razvoj naše zajednice i verujem da zajedničkim snagama možemo da se nosimo sa svim izazovima. Danas vas pozivam da stavite tačku na naše razlike i grupišete se oko jednog cilja da ojačamo našu zajednicu. To je naša privilegija, ali i naša odgovornost. Nastavićemo ono što je bilo dobro i pokušati da promenimo ono što nije bilo. Prihvatićemo sugestije i predloge svih Slovaka zabrinutih za prosperitet i nastojati da ih sprovedemo u delo.Svako selo ili mesto gde žive Slovaci mora da nam bude podjednako važno I u tom duhu gradićemo i dobre odnose među nama. Naš cilj je razvoj i prosperitet slovačke zajednice, istakla je Petrakova.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *