Svi su stali iza njega: Garašević jednoglasno na čelu kovačičkog SNS

Izborna Skupština Opštinskog odbora Srpske napredne stranke Kovačica održana je 22. marta u Domu kulture 3.oktobar u Kovačici.

Dosadašnji poverenik, Milan Garašević jednoglasnom odlukom 48 delegata Izborne skupštine, izabran je za predsednika Opštinskog odbora SNS Kovačica.

Skupštinom je predsedavo delegat Jaroslav Hrubik, a pomagali su mu najstariji delegat Skupštine Borivoje Stojković i najmlađi Dejana Pušac.

Sednicu su svojim prisustvom uveličali potpredsednik Izvršnog odbora Srpske napredne stranke Branko Malović, član Izvršnog odbora Vladeta Kostić i narodni poslanik u Skupštini Republike Srbije, Marko Mladenović.

Izbornoj sednici su prisustvovali i istaknuti članovi zajednice, predstavnici udruženja, članice udruženja žena, privrednici, predstavnici sportskih klubova, dobrovoljnih vatrogasih društava i mnogi drugi, koji su dali podršku politici predsednika Aleksandra Vučića i Opštinskom odboru Srpske napredne stranke Kovačica.

Posle intoniranja himne Srpske napredne stranke “Tamo daleko”, verifikaciona komisija, kojom je predsedavao Igor Kostić, konstatovala je kvorum za punovažno odlučivanje, a potom je izveštaj o dosadašnjem radu Opštinskog odbora podneo dosadašnji poverenik Milan Garašević.

On se osvrnuo na sve okolnosti koje su pratile razvoj Opštinskog odbora SNS Kovačica od 2016. godine kada je SNS zahvaljujući podršci građana i podršci centrale SNS uspela da preuzme pozicionu ulogu u lokalnom parlamentu. Istakao je da je tada zatečen devastiran budžet sa brojnim zaduženjima koji su bili rezultat nedomaćinskog upravljanja opštinskom kasom.

Gospodin Garašević se zahvalilo svim članovima, simpatizerima i građanima koji podržavaju SNS, i rekao da je čitav odbor zaslužan za postignute rezultate na koje ukazuje najveći broj glasova u korist jedne stranke od kada je uvedeno višestranačje u Srbiji. Osvrnuo se kratko na rad odbora u vreme pandemije kada su se ‘’svi ostali uvukli u mišiju rupu, a mi smo bili tu da se pobrinemo da svaki naš građanin dobije obrok, lekove, svu neophodnu pomoć’’.

Podsetio je da su se jedino kandidati Srpske napredne stranke kandidovali na izborima za savete Mesnih zajednica 2019. godine, i borili se za neplaćene funkcije, jer su i one jednako važne u donošenju odluka za bolji život građana.

Govor, koji su prekidale ovacije i aplauzi, zaključio je da je OO SNS Kovačica ostao jedinstven, da u njemu nema struja i razdora i zaključio: Mi smo svi Vučićevi!

Predlog za predsednika OO SNS Kovačica je obrazložen od strane tri govornika. Pored Ilije Matejića, delegata i predsednika Mesnog odbora SNS Crepaja, Emanuela Lupulesku, delegata i predsednika MO SNS Uzdin, delegat i predsednica Mesnog odbora SNS Padina, Marijana Meliš,  takođe je obrazložila predlog 48 delagata Izborne skupštine OO SNS Kovačica da se Milan Garašević izabere za predsednika ovog odbora.

U svom obraćanju istakla je:

U prethodnom periodu kao poverenik opštinskog odbora uspešno je vodio i koordinisao rad svih članova, unija i saveta i na taj način postigao da Opštinski odbor SNS Kovačica bude prepoznatljiv kao snažan i jedinstven. On je uspeo da uspostavi odličnu saradnju sa drugim organizacijama i udruženjima u našoj opštini, što je doprinelo boljoj komunikaciji i boljem razumevanju potreba naših sugrađana. Čvrsto verujem, kao član OO odbora SNS Kovačica i MO SNS Padina, da je Milanu Garaševiću mesto na čelu naše opštinskog odbora, jer je pokazao i dokazao da može da opravda poverenje, ne samo članova, već i svih simpatizera, pa i građana koji podržavaju Srpsku naprednu stranku.

Nakon što je predsednik Izborne komisije Petar Višnjički saopštio rezultate glasanja, prema kojima je Milan Garašević jednoglasno izabran za predsednika Opštinskog odbora Srpske napredne stranke u Kovačici, gospodin Milan Garašević još jednom se obratio pred prepunom salom Doma kulture 3. oktobar u Kovačici.

Ovom prilikom se zahvalio na poverenju svih članova, delegata, i izrazio zadovoljstvo što će biti u prilici da ostane na čelu Opštinskog odbora Srpske napredne stranke Kovačica. Istakao je da su pred odborom novi zadaci i novi ciljevi, ali i najavio izbore za članove saveta mesnih zajednica ove jeseni. Svoje obraćanje završio je uz gromoglasni aplauz i kasnije mnogobrojne čestitke.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *