Kuda za Uskrs? Na Tucijadu i Fijakerijadu u Crepaji

Prvi dan Uskrsa – Tucijada

Nedavno je osnovano Udruženje žena Vredne ruke Crepaje ima 16 članica. Zajedničkim snagama, došle su do ideje da održe prvu Tucijadu, na prvi dan Uskrsa, 16. aprila.

Ružica Grubanov, predsednica Udruženja, u izjavi za RTV Kovačica kaže da su želele da organizuju nešto novo i ovom prilikom je pozvala sve roditelje, bake, deke, da dovedu decu. Događaj je zakazan u 16 časova u porti hrama Uspenja Presvete Bogorodice u Crepaji.

Vredne žene će pripremiti 200 farbanih jaja, medenjaci su spremni, takođe, oko 200 komada. Svaka članica doneće i kolače, a planirani su i uskršnji paketići za decu.

Organizaciju su podržali sveštenici crkve u Crepaji i mnogi donatori koji su pomogli prvu crepajsku Tucijadu.

Inače, udruženje je osnovano 23. februara, a ovo udruženje planira da se umreži i sa ostalim opštinskim udruženjima, da sa njima sarađuje i napravi jesenji događaj kada će svoje drage saradnike pozvati na gastronomsku manifestaciju pod nazivom Njegovo veličanstvo orah. Tada će se birati najlepši kolači od oraha.

Drugi dan Uskrsa – Fijakerijada, i to 27. po redu

Međunarodna smotra paradnih konja i fijakera održaće se u Crepaji na Vaskrsni ponedeljak, odnosno, 17. aprila 2023. godine.
Doček gostiju planiran je za 10 časova, a polazak defilea na stadion 100 Topola u 11:45 h.

Svečano otvaranje manifestacije zakazano je za 12:15 nakon čega će biti predstavljen svečani defile Konjičkog kluba Lipicaner. Nakon toga održaće se takmičenje u dvopregu od 12:30h i takmičenje u četvoropregu od 16:00h.

Nastup tamburaškog orkestra planiran je za 17 časova, a u 17:20 biće održano takmičenje u petopregu. Od 19h organizovana je svečana večera za sve učesnike u sali Panonijaplast.

Ove godine održava se 27. Međunarodna smotra paradnih konja i fijakera.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *