Slavija iz Kovačice na kraju prvenstva u Opštinskoj ligi peta

Fudbaleri Slavije iz Kovačice završili su na petom mestu na tabeli na kraju prvenstva u Opštinskoj ligi Pančevo – Kovin – Kovačica – Opovo. Imaju 24 osvojena boda, osam pobeda i bez nerešenog ishoda u 16 utakmica. 44 data i 38 primljenih golova uz plus 6 gol razliku.

Najveću pobedu izvojevali su slavijaši protiv opštinskog rivala Pobede iz Samoša sa 9:0 u jesenjem delu šampionata. Najveći poraz od 1:7 pretrpljen je od Tempa iz Sefkerina u drugom delu prvenstva. Kovačičani su pobedili Pobedu iz Samoša u oba opštinska derbija, dok je sa drugim rivalom iz opštine Vojvodinom iz Crepaje Slavija pobedila u Kovačici a izgubila u Crepaji. Kovačičani su bili strelci 22 gola u prvom i 22 gola u drugom delu šampionata. Isti broj bodova ali za tri gola bolju gol razliku od Slavije ima četvrtoplasirano Jedinstvo iz Dubovca.

Šampion lige je Tempo iz Sefkerina, Borac iz Sakula na drugom mestu ima tri boda manje od prvaka a treći na tabeli je Voja Gačić iz Pančeva.

Slavija se u sezoni 2008/09 suvereno plasirala u viši rang taknmičenja iz Druge u Prvu južnobanatsku ligu. U pomenutom tamičenju boravila je šest sezona da bi se naredne dve godine takmičila u Banatskoj zoni, to jest Vojvođanskoj ligi grupa Istok. Pošto je kažnjena, Slavija je od sezone 2017/18 naredne tri godine igrala Drugu južnobanatsku ligu Zapad a posle dvogodišnje pauze u takmičenju seniora igrala je prvi put u novoformiranoj Opštinskoj ligi Pančevo – Kovin – Kovačica – Opovo.

Prva fudbalska lopta je donešena u Kovačicu 1907. godine, Kovačica i Debeljača spadaju među najstarije klubove u bivšim Jugoslavijama i sadašnjoj Srbiji. I u prošlom veku su Kovačičani po dva puta igrali u Banatskoj zoni.

Od pomenute 2008. godine je Slavija u 331 nastupu bila uspešnija od protivnika 162 puta a 43 utakmice su Kovačičani odigrali nerešeno, zatresli su mreže protivnika 786 puta a primili su 593 gola.

Izvor: RTV OK

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *