Bez prve divizije, kadetkinje najuspešnije

Kako prenosi poznati i priznati stonoteniski portal stonitenis.org., ekipni deo Evropskog prvenstva za mlade u poljskim Glivicama je završen. Nijedna od četiri selekcije Srbije nije se plasirala u prvu diviziju.

Najuspešnije iz redova Srbije bile su kadetkinje za koje igraju Jana Havela i Maja Vanjo a koje su osvojile 18. mesto. Meč odluke za plasman u prvu diviziju sa 3:1 izgubile su od Slovačke. Trijumf Havele sa 3:0 u uvodnom susretu bio je dobar znak, ali je ostatak meča protekao u dominaciji rivalki, o čemu govori jedan osvojen set srpskih kadetkinja do kraja.

Podsetimo, povratak u prvu diviziju moguć je bio samo uz osvajanje 17. mesta. Tu borbu su vodile sve četiri selekcije Srbije a niko nije imao prava na grešku: kadetkinje, kadeti, juniorke i juniori.

Kadetkinje Maja Vanjo i Jana Havela zauzele su treće mesto u grupi uz pobedu nad Belgijom od 3:1 i poraze od Mađarske i Rumunije od po 3:0. Veće šanse za plasman u osminu finala imale su upravo kadetkinje ali ih je Azerbejdžan u neizvesnom plej-ofu nadigrao sa 3:2. Nepovoljan rezultat ih je smestio među ekipe koje se bore za 17. mesto a prvi rival trenera Daniela Toađera u toj fazi a pre meča sa Slovačkom bile su igračice Izraela.

Posle ekipnog počelo je i takmičenje u singlu i dublu, prenosi Milan Mirković sa portala stonitenis.org.

Izvor: RTV OK

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *