Puno mališana na letnjim radionicama u Debeljači

U utorak, 18. jula u Debeljači su održane krativne radionice za decu

S obzirom na veliko interesovanje proteklih godina Dom kulture „Jožef Atila“ u Debeljači je i ove godine organizovao letnje radionice. U radionicama je učestvovalo preko 25 mališana, od kojih je najmlađi učesnik imao samo dve godine, navodi organizatorka radionice Renata Silađi.

Deca su uspela da savladaju neke nove tehnike izrade i ukrašavanja domaćih plastelina. Ovu radionicu je vodila Renata Silađi a deca su se oduševila i napravila puno svojih kreacija u raznim oblicama.

Radionicu pod nazivom „Tradicionalne narodne pesme i igre“ je vodila Teodora Fenjveši Petrec. Ona je istakla da je narodna muzika veza sa prošlošću koju moramo nastaviti, sačuvati i obogatiti.

Cilj radionica bio je da deca letnje dane u Debeljači, makar na dan, provedu bez računara ili telefona, usvajajući kroz zabavu nova znanja.

Bila je ovo jedinstvena prilika da se spoji lepo i korisno. Osim rada, mališani su ovaj dan iskoristili i za druženje sa svojim vršnjacima. Debeljački dom kulture će i u narednom periodu organizovati slične akcije.

Izvor: RTV OK

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *