Kuglaši Slavije proslavili značajan jubilej

Kuglaški klub Slavija iz Kovačice proslavio je značajan jubilej – 90 godina od osnivanja kluba

Uz prisustvo brojnih zvaničnika, među kojima su bili i čelnici Kuglaških saveza Srbije i Vojvodine, zatim Kuglaškog saveza Slovačke, Mesne zajednice iz Kovačice, najboljeg evropskog kluba u ovom veku, Kuglaškog kluba Železiarne Podbrezova, opštinskih bratskih klubova iz Debeljače i Padine, selektorke i selektora ženskih reprezentacija mlađih kategorija Srbije i Slovačke, bivših i sadašnjih kuglaša i članova uprave, je Kuglaški klub “Slavija” iz Kovačice 27. oktobra u restoranu slavijaškog sportskog centra proslavio devedeset godina od osnivanja.

Na svečanosti je govorio sadašnji predsednik Tomaš Siroma, istorijat kugaškog sporta u Kovačici je pripremio bivši čelnik Jan Jonaš, u ime Kuglaškog saveza Srbije je zahvalnicu Slaviji za doprinos kuglaškom sportu Srbije predao Uroš Dragojlović a priznanje su Slavijaši dobili i od Danijela Moca iz Kuglaškog saveza Slovačke.

Slavlje koje je počelo u šest sati posle podne trajalo je do ponoći uz muziku, pesmu, igru, šalu i evociranje kuglaških uspomena.

Izvor: RTV OK

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *