„Maškovi dani“ u Kovačici su počeli

U Kovačici je počela pozorišna manifestacija „Maškovi dani“, koja će trajati do 18. novembra.

U sredu, 8. novembra, u Kovačici je počela smotra pozorišta „Maškovi dani“ u organizaciji pozorišta VHV scene, koji radi u okviru Doma kulture 3. oktobar u Kovačici. Ovu tradicionalnu pozorišnu manifestaciju otvorila je dečja pozorišna predstava „Komšinica Juca i Romeo“ autora Branka Milićevića u izvođenju Pozorištanca Puž Beograd, u režiji Slobodanke Aleksić.

Kovačičani će u novembru biti u prilici da pogledaju još tri pozorišna ostvarenja. U petak, 10. novembra, u 20 časova, nastupiće amateri SKUD Heroja Janka Čmelika i Slovačkog pozorišta VHV iz Stare Pazove sa komadom „Kovači“ po scenariju Miloša Nikolića a u režiji Aleksandra Baka.

U nedelju, 12. novembra, kovačička publika imaće priliku da pogleda predstavu Slovačkog vojvođanskog pozorišta iz Bačkog Petrovca „Kameni trotoar“ autora Ferka Urbaneka a u režiji Emila Spišaka. Predstava počinje u 19 časova.

U subotu, 18. novembra, na kovačičkoj bini biće premijerno izvedena pozorišna predstava „Mamona duše“ koju će izvesti Kolektiv kreativnih amatera KOKRAM iz Kovačice. Autorka je Katarina Mišikova Hicingerova, a režiser Mihal Bireš. Početak predstave zakazan je za 20 časova. Ulaz za sve predstave je 300 dinara.

Smotra pozorišta „Maškovi dani“, organizuje se od 1994. godine u čast izvanrednog glumca i organizatora kulturnih aktivnosti iz Kovačice Tomaša Hriešika Maška. Ovogodišnju manifestaciju podržali su Kancelarija za Slovake u dijaspori, Opština Kovačica i Pokrajinski sekretarijat za kulturu.

Izvor: RTV OK

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *