Dr Vinković: Ne postoji problem koji ne možemo da rešimo

Direktor Doma zdravlja Kovačica i član Kriznog štaba opštine Kovačica, Predrag Vinković: Ne postoji problem koji ne možemo da rešimo.

Sva odeljenja i sve službe Doma zdravlja rade, a za određene specijalističke preglede daje se prednost, samo trenutno, hitnim intervencijama.

Zdravstveni radnici našeg doma zdravlja suočeni su sa povećanim izazovima sada kada je povećan i broj zaraženih virusom korona. Sada se pregleda između 30 i 40 pacijenata dnevno u kovid ambulatni. Iz ambulante preporučuju da, ukoliko ste imali kontakt sa licem koje je zaraženo, budete u samoizolaziji u periodu od 14 dana.

Imate simptome? Ovako funkcioniše testiranje

Pacijenti koji imaju kliničku sliku koja odgovara covid 19 iz mesnih ambulanti su usmereni ka Kovid ambulatni, ovde radi se laboratorija, rendgen pluća i lekarski pregled. Na osnovu laboratorijskog pregleda i samog pregleda lekara određujemo šta ćemo dalje i vrši se po potrebi testiranje. Sada imamo ove nove testove koji su gotovi u toku dana. Ako je pacijent pozitivan, ide određena terapija i kad to prođe nema problema.

Dr Predrag Vinković, direktor Doma zdravlja Kovačica

Ključ je ipak u pridržavanju propisanih mera.

Naš narod pomalo ima neki strah od ljudi koji su pozitivni na virus korona. Nema potrebe, potrebno je da se svi pazimo. I prošli put smo rekli da život ide dalje, znači, ne sme da stane ni privreda, ne sme da stane život. Dom zdravlja radi u punom kapacitetu, sve službe rade, sve ambulante rade. Imamo internistu, endokrinologa, pulmologa, koji dolazi ponedeljkom, redovno radi fizikalna medicina, ginekologija, pedijatrija, ORL, neurologija…

– nema straha od virusa, samo opreznost i poštovanje mera, kaže Vinković
Mere poštujemo zbog sebe i naših najbližih

Dr Vinković je istakao kao posebno važno da ponedeljkom od 8:00h do 12:00h radi i dr Trifunović, onkolog, i da svako ko želi da se pregleda iskoristi tu priliku i dodaje: Naša je sreća da imamo takvog lekara kod nas, pogotovu u današnje vreme kada jako teško može da se dođe do Pančeva i Beograda kako bi se uradio specijalistički pregled, s obzirom na to da su bolnice pune.

SIMPTOMI: Kašalj, temperatura, bol u grudima, bol u stomaku, retka stolica, gubitak mirisa i gubitak ukusa.

*** Ako osetite sipmtome, možete za sve dalje informacije kontaktirati Ambulantu za respiratorne infekcije Doma zdravlja Kovačica na broj telefona: 0628082033 ***

Vinkoviće je dodao i sledeće: Kako sve službe rade redovno i po unapred zakazanom redu, direktor Doma zdravlja Kovačica, Predrag Vinković, rekao je i da nema potrebe, posebno sada kada je potrebna fizička distanca, da se pacijetni okupljaju u ambulantama sat ili dva ranije, jer će doći na red u svom terminu, kako je i planirano.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *