Komandant ŠVS Hrubik: Apelujemo na sve da poštuju mere

Komandant Štaba za vanredne situacije opštine Kovačica, Jaroslav Hrubik obratio se građanima opštine Kovačica i rekao da je broj zaraženih virusom korona povećan, ali da je siutacija stabilna i da je prate zdravstveni radnici.

Pacijenti sa lakšim stanjem nalaze se na kućnom lečenju i njihovo stanje se prati, oni sa težom kliničkom slikom nalaze se na bolničkom lečenju. Očekuje se u narednom periodu da će se broj obolelih povećavati, međutim, prema rečima gospodina Hrubika, situacija u našoj opštini se svakodnevno prati.

Hrubik: Apelujem na poslodavce i ugostitelje da poštuju mere

Potrebno je da svi poštujemo preventivne mere od širenja korona virusa, te je apelovao na poslodavce, na ugostitelje, ali i na verske poglavare da prate i primenjuju mere Štaba za vanredne situacije kako bi se omogućilo da situacija ostane pod kontrolom.

Kazne od 5000 do 300.000

Kako je ranije najavljeno od strane Inspekcije opštine Kovačica, kazne za fizička lica koja ne nose maske u zatvorenom prostoru su 5000 dinara, a kazne za pravna lica dostižu i do 300.000 dinara.

Hrubik: Budimo odgovorni

Slavlja, imendani, slave u krugu uže porodice

Jaroslav Hrubik podsetio je da je potrebno da u ovom trenutku budemo odgovorni i da slave, proslave i imendane obeležavamo u krugu porodice kako ne bismo ugrozili starije članove svojih porodica i na taj način sačuvali kako zdravlje nas samih tako i naših najbližih.

Komandant Štaba, gospodin Hrubik, uveren je da ćemo uspeti da, ukoliko poštujemo sve preventivne mere, uspeti da usporimo rast i smanjimo broj obolelih.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *