(VIDEO) Inkluzivni džudo – džudo za sve! Korisnici Dnevnog boravka trenirali džudo

U Sportsko-rekreativnom centru Relaks u subotu organizovana je edukacija polaznika Dnevnog boravka Centra sa socijalni  rad iz Kovačice.

Inkluzivni džudo demonstrirali su članovi Džudo kluba Bačka iz Sombora, a među prisutnimroditeljima i korisnicima Dnevnog boravka, bio je prisutan i predsednik Džudo saveza Vojvodine, Miroljub Ničić iz Novog Sada, predsednik Komisije za inkluzivni džudo na nivou Saveza Srbije i  treneri, Marko Stipanov, incijator ovakve ideje i koordinator sekcije za inkluzivni džudo, Svetislav Ilić.

Uz oduševljenje prisutnih i reči podrške, svaki džudista je izašao iz sale ponosan što je deo sportske organizacije sa potpunim osećajem da je sportista, a ne neko ko je obeležen svojim stanjem ili bolesti.

Susret su incirali Kačarevci, tačnije, Džudo klub iz Kačareva na čelu sa trenerom Sašom Anđelovićem. Kovačički gosti bili su članovi somborskog inkluzivnog Džudo kluba i deca korisnici Dnevnog boravka.

Inače, treninzi inkluzivnog džuda koncipirani isključivo u korist osoba sa invaliditetom i služe isključivo u podizanju kvaliteta njihovog života i njihove uključenosti u društvo. Treninzi se sprovode po posebnom planu i programu prilagođenom individualnim i grupnim potrebama, a na osnovu znanja i iskustva samog trenera i mentora.

Da podsetimo, Inkluzivni džudo je program Sportskog saveza grada Sombora, koji sprovodi džudo i samba klub Bačka pod pokroviteljstvom grada Sombora.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *