Slike 14 padinskih bunara izložene u GNU

U Galeriji naivne umetnosti u Kovačici je u petak10. novembra održana promocija knjige i izložba slika Pavela Povolnog Juhasa.

U Galeriji naivne umetnosti u Kovačici održana je prezentacija knjige i izložba slika pod nazivom Padinski bunari, autora Pavela Povolnog Juhasa. Prisutnima su se obratili Dušanka Petrak, predsednica NSSNM, Slobodan Stevanovski, direktor Opštinske biblioteke Kovačica, spisateljica Marija Kotvašova Jonašova, autor izložbe i knjige Pavel Povolni Juhas i direktorka GNU Ana Žolnaj Barca.

Prema rečima Ane Žolnaj Barca, knjiga Padinski bunari je bila promovisana i ranije ove godine u Padini a izašla je već u drugom tiražu. Što se tiče izložbe, izloženo je 14 slika kada su u pitanju bunari. Pored slika sa već pomenutom temom, izloženo je i 16 slika pivnica i vinograda.

Kako navodi autor Pavel povolni Juhas, on je na slikama predstavio svih 14 nekadašnjih padinskih izvora vode. Koliki značaj su imali voda i bunari za ljude koji su nekada živeli u Padini, prikazano je u delima ovog slikara.

Ova izložba će biti otvorena mesec dana.

Izvor: RTV OK

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *