NSMNM podelio pakete porodicama u Debeljači

Delegacija Nacionalnog saveta mađarske nacionalne manjine u Debeljači je podelila 32 bebi paketa porodicama sa malom decom

Državni sekretarijat za nacionalnu politiku premijera Mađarske ove godine u Vojvodini je podelio više od 700 bebi paketa porodicama sa malom decom. U Debeljači je do sada podeljeno 32 paketa porodicama koje su tražile podršku za materinstvo.

U sali Doma kulture „Jožef Atila“ u Debeljači 13. novembra podeljeni su paketi koji sadrže ćebence za bebe, knjige i igračke, kao i sve što je potrebno za početak mališanima.

Poklone je predala Krstina Vidrač, članica Izvršnog odbora Nacionalnog saveta mađarske nacionalne manjine, zadužena za obrazovanje. Prema njenim rečima, pakete su dobile bebe rođenje od 2020. do 2023. godine, kao simbol da pripadaju jednoj velikoj porodici, i da je jako bitno da neguju svoju tradiciju, identitet i jezik.

Prisutne je pozdravila i Ildiko Hanak Rigo, rukovodilac radionice “Ringato” i tom prilikom je predstavila roditeljima pomenuti program, namenjen za malu decu i njihove roditelje.

Roditeljima puno znači da matična država podržava bebe i porodice u Vojvodini. Mađarska bebi paketima želi da naznači da dete nije vrednost samo u Mađarskoj, već u čitavom Karpatskom basenu.

Izvor: RTV OK

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *