Iz Slovačke stigli paketići za decu

U ponedeljak 27. novembra su iz Slovačke stigli novogodišnji paketići za mališane u hraniteljskim porodicama i decu iz socijalno ugroženih porodica.

Ovu akciju već četrnaestu godinu za redom organizuje Evangelistička crkva iz Slovačke u saradnji sa Centrom za socijalni rad opštine Kovačica.

Šesto paketića namenjenih deci iz materijalno ugroženih i hraniteljskih porodica, kao i deci sa smetnjama u razvoju je 27. novembra preveženo iz Slovačke u Centar za socijalni rad Kovačica. Od početka akcije je glavni organizator humanitarnih akcija sveštenik slovačke evangelističke crkve ranije Podlužana, sada Liptovskog Mikulaša Jozef Havrila. Imao je projetnovanu misiju kako do cilja a ima i viziju – projektovanu sliku saradnje u budućnosti.

Direktorka Centra za socijalni rad Kovačice Dušanka Petrak navodi, da je ova akcija od izuzetnog značaja, jer da nije vredna, ne bi ni trajala tako dugo. Ono što ih raduje, je da će decu iz cele opštine Kovačica iz materijalno ugroženih i hraniteljskih porodica, kao i decu sa smetnjama u razvoju obradovati ovim božićnim paketićima. U paketićima se nalazi ono što deca najviše vole i što ih zanima a pravljeni su prema uzrastu i polu dece. Zahvaljujući ljudima dobre volje iz Slovačke, koje koordiniše i organizuje sveštenik Jozef Havrila, mališani će moći da se obraduju paketiću, dodaje direktorka Centra za socijalni rad Kovačica.

Termin i mesto podele paketića će biti objavljeno naknadno.

Izvor: RTV OK

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *